Centerpoint Charters

Boot huren
Centerpoint Charters

Centerpoint Charters

Centerpoint Charters ligt in het hart van het Friese merengebied. Wanneer u vanuit onze haven wegvaart, waant u zich na 10 minuten al in een compleet andere wereld. Beleef Friesland; geniet van de rust, natuur en cultuur! Wij verhuren sloepen, motorboten en motorjachten voor een prachtige vaarvakantie in Friesland.

Of u voor een dag, voor een week of langer het water op wilt, bij Centerpoint Charters bent u op het juiste adres! Kwaliteit, klantvriendelijkheid en een redelijke tariefstelling waren de afgelopen 10 jaar de speerpunten in ons beleid en uiteraard blijven ze dat ook. Dat ziet u terug in onze huurjachten, op maat gesneden voor uw vakantie. U kunt kiezen uit 3 categorieën: Open achterdek, Lage doorvaarthoogte en Luxe en privacy.

Dat u als onze gast na uw verblijf aan boord van een Centerpoint-schip uitgerust en voldaan naar huis terugkeert en dat u volop van uw vakantie heeft kunnen genieten, dat is voor ons het meest belangrijke.

Welkom in waterrijk Friesland
Friesland is in veel opzichten uniek. Kwa oppervlakte de vierde provincie van Nederland maar ook de dunst bevolkte. In veel plaatsjes lijkt de tijd stil te hebben gestaan: overal historische gebouwen, oude gevels en grachten. Bij watersportliefhebbers staat Friesland natuurlijk "par exellence" bekend. Dat is ook geen wonder, meer dan 10.000 ha wateroppervlakte en een eindeloos netwerk van rivieren, kanalen en meren met een totale oeverlengte van meer dan 640 km.

Een rijke natuur
Ook het natuurlandschap in Friesland is gevarieerd: uitgestrekte weilanden in het noorden; water, bossen en weilanden in de zuidwesthoek en in het zuidoosten heidelandschap en veenkolonien. Vanaf het water kunt u per boot genieten van het wijdse uitzicht, de zwart-witte koeien, de beroemde Friese paarden en de schilderachtige dorpen. U kunt historische stadjes bezoeken, wandelen in het bos, vissen, zwemmen, surfen,  het is allemaal mogelijk in Friesland.

Vaarbewijs niet verplicht
In Nederland is een vaarbewijs pas echt verplicht als een schip langer dan 15 m is of sneller dan 20 km/uur kan varen. Het grootste deel van onze vloot bestaat uit boten die door iedereen, na een instructie bij afvaart, zijn te besturen. Ook staan wij onze gasten met raad een daad terzijde, o.a. met een uitgebreidere proefvaart dan doorgaans gebruikelijk is. Bovendien krijgt u, ter voorbereiding van uw vakantie, uitvoerige documentatie thuisgestuurd.
Overigens laat onze hele vloot zich bijzonder makkelijk besturen. Alleen voor de Fantasy en de Rhapsody is wel ervaring, bij voorkeur met grotere boten, nodig.

Vaarervaring opdoen?
Zonder de vereiste ervaring is het huren van een boot van het type Fantasy of Rhapsody ook mogelijk, als u tegelijk ook een vaarcursus bij de gespecialiseerde vaarschool SSH boekt. Een instructeur zal u dan op de afvaartdag met het door uw gehuurde schip naar de thuishaven van de vaarschool brengen. Na een avondje theorieles gaat hij de volgende dag het geleerde met u in praktijk brengen, zolang totdat u het onder de knie heeft. Voor meer informatie hierover kunt u op www.schippersstarthulp.nl terecht.

Compleet uitgeruste schepen
Aan boord van al onze schepen vindt u:
•    warm en koud stromend water
•    een volledig uitgeruste keuken met aanrecht, gascomfoor, koelkast en kookgerei
•    glaswerk, servies en bestek, toereikend voor de maximum bemanning
•    minstens één toilet en douche
•    hoofdkussens met slopen
•    voldoende bergruimte
•    degelijke hetelucht-verwarming, die ook comfortabel varen in voor- en naseizoen mogelijk maakt.

Onze vloot in drie categorieën:
Open achterdek
Het terras met zitbanken achteraan op de Harmony, Traveller 27, Traveller 34 en Princess nodigt gewoon uit om te vissen, te zonnen, te lezen, een kaart te leggen, of... u verzint het maar. Het open achterdek van de Harmony kan worden afgesloten met een tent, terwijl bij de Traveller en Princess een deur toegang geeft tot de salon. Grote panoramische vensters bieden een wijds, onbelemmerd uitzicht op het voorbijglijdende landschap. Overigens laten deze moderne sedankruisers zich gemakkelijk besturen. Ze zijn stabiel en hebben prima vaareigenschappen. Motorbootverhuur en Centerpoint Charter een ideale combinatie!

Lage doorvaarthoogte
De geringe doorvaarthoogte van de Boekanier 30 , Boekanier 37 en de Symphony maken het mogelijk om onder veel vaste bruggen door te varen en een stuk Friesland te ontdekken dat voor de meeste motorjachten met zoveel leefruimte onbereikbaar blijft. Wat deze salonkruisers extra comfortabel maakt is dat er tussen de vertrekken onderling bijna of geen niveauverschil is. Enkele modellen hebben bovendien een dak dat gedeeltelijk opengeschoven kan worden om optimaal van de zon te kunnen genieten. Het zijn riante vakantieschepen, geschikt voor elk weertype en voor-, hoog- of naseizoen.

Luxe en privacy
De Fantasy en de Rhapsody vormen een klasse apart. Deze elegante kruisers, met krachtige en toch geluidsarme motor, bieden het summum van comfort en een zee van ruimte. De inrichting is luxueus en praktisch. Tot de vaste uitrusting horen bijvoorbeeld een kleuren-tv, een radio/cd-speler, een koffiemachine en 2 toiletten. De stuurstand op het bovendek is verwarmd. Kortom, dit is het ideale motorjacht voor de verwende vakantieganger.