IJsselmeerzeilers

Boot huren
IJsselmeerzeilers

IJsselmeerzeilers

IJsselmeerzeilers verhuurder van authentieke zeilboten van Waarschip, gevestigd in Huizen “Haven van ’t Gooi” en centraal gelegen in Nederland. Met open vaarverbinding via het Gooimeer naar Markermeer en IJsselmeer.

Een uitstekende vertrekplaats om uw vakantie te beginnen, naar oude historische V.O.C. steden zoals Amsterdam, Monnickendam, Edam, Hoorn of Enkhuizen. Ook zijn authentieke vissersplaatsen als Volendam of Marken prima aan te zeilen. Voor dagtochten is de vestingstad Muiden en het eiland Pampus binnen bereik. Op het Gooimeer liggen diverse eilanden die per boot bereikbaar zijn, waar ook overnacht kan worden. Verder het Randmeer op komen we bij Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Harderwijk en naar Elburg. Hier vandaan kunnen we de IJsseldelta het Ketelmeer op varen, naar Urk of via Zwartemeer naar Vollenhove. Werkelijk een unieke plek in Nederland om uw zeilvakantie of zeildag te starten.

Huizen is een oud Zuiderzee vissersplaats, waar de authentieke Zuiderzee vissersschepen “Botters’ worden onderhouden en gevaren. De visserij beleefde zijn bloei in de 19e eeuw. Ongeveer 190 botters hadden Huizen als thuishaven. In die tijd werd een grote kalkfabriek gebouwd. Er werden schelpen volgens een bepaald procedé tot (ongebluste) kalk verbrand in grote ovens. De kalkovens zijn industrieel monument, waarvan enkele zijn verplaatst naar het Zuiderzeemuseum. In 1997 zijn met de originele stenen van vier kalkovens die voorheen enkele honderden meters verder hun dienst hebben gedaan opnieuw kalkovens gebouwd. Zo is een uniek stukje havenbeeld bewaard.

Of u nu een dag, een weekend of tijdens de vakantie de oude Zuiderzee wilt verkennen in een houten kajuitboot, IJsselmeerzeilers biedt u een fantastische mogelijkheid. Genieten van de rust, ruimte en vrijheid op het water en van de fraaie natuur. Lekker luieren op uw schip of juist actief bezig zijn met zeilen. Onze Waarschepen  van 7 tot 9 meter zijn een opvallende verschijning, goed onderhouden en hebben een zeer goede zeilreputatie onder zeilers.

Al onze kajuitzeiljachten zijn standaard uitgerust met automatische zwemvesten, complete boordinventaris, waterkaarten Markermeer, IJsselmeer, Randmeren en Wateralmanak 1+2.

Voor uw comfort en plezier verhuren wij zeilpakken en lakenpakketten.

U wilt graag een zorgeloze vaarvakantie boeken en u wilt zeker weten dat de zeilboot die u bij ons wilt huren aan uw verwachting voldoet, maak een afspraak voor een bezichtiging.

Vaarbewijs niet, wel zeilervaring.

Voor het zeilen onze schepen is een vaarbewijs of CWO certificaat nodig, wij verwachten echter wel dat u over redelijke zeilervaring beschikt en ook op groot water als u op het Markermeer wilt zeilen. Voordat wij de reservering definitief maken vragen wij naar u zeilervaring. Voelt u zich niet helemaal zeker of hebben wij twijfels dan bestaat de mogelijkheid om op het gereserveerde schip vaarinstructie te krijgen. In het algemeen is het voldoende om in een dagdeel van 3 uur uw vaarervaring op peil te brengen.

De Algemene Verhuurvoorwaarden Pleziervaartuigen HISWA zijn onderdeel van het huurcontract. Aan de hand van een uitgebreide checklist ontvangt u instructie en inspecteren we gezamenlijk de boot, zodat u er van overtuigt bent dat u vertrouwd aan uw zeilvakantie gaat beginnen.

U kunt altijd rekenen op onze persoonlijke aandacht, flexibiliteit, professionaliteit en kwaliteit. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 22.00 uur, maar u kunt ons beter eerst even bellen of een mailtje sturen. Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Met vriendelijke groet,

Petra Bos en Pieter Reinhart

Informatie tel: 0610624416, van maandag t/m zondag van 08.00 – 22.00 uur
email: info@ijsselmeerzeilers.nl

www.ijsselmeerzeilers.nl

 

Vloot

 • Polyvalk

  Polyvalk

  2 t/m 6 personen IJsselmeerzeilers Huizen

  De meest geschikte zeilboot voor zowel de ervaren als de beginnende zeiler. De ideale open zeilboot voor het Gooimeer heeft een ruime kuip voor 4-5 personen en goede zeileigenschappen. De meest geschikte zeilboot voor zowel de ervaren als de beginnende zeiler. De i...

  Deze boot huren

  Vanaf€ 65,00
  Details
 • Waarschip 900 Altair

  Waarschip 900 Altair

  1 t/m 5 personen IJsselmeerzeilers Huizen

  Het Waarschip 900 is het grotere familieschip met 5 volwaardige slaapplaatsen en stahoogte van 1,90. Het schip is uitgerust met moderne navigatiemiddelen, heteluchtkachel en rolfok. Het huren van deze zeilboot is ideaal voor een lang weekend of vakantie met familie o...

  Deze boot huren

  Vanaf€ 210,00
  Details
 • Tirion 21

  Tirion 21

  2 t/m 6 personen IJsselmeerzeilers Huizen

  De Tirion 21 is een sportieve zeilboot met een kleine kajuit. De ruime diepe kuip biedt ruimte aan max. 5 a 6 personen. Ideaal voor een sportieve dag zeilen of voor avontuurlijke meerdaagse tochten. In de kleine kajuit berg je je spullen op en je kunt er ook goed s...

  Deze boot huren

  Vanaf€ 125,00
  Details
 • Waarschip 740

  Waarschip 740

  1 t/m 4 personen IJsselmeerzeilers Huizen

  Het Waarschip 740 is een echt zeeschip, volkomen veilig onder alle omstandigheden. Zo is te lezen in de verkoopbrochure van Waarschip in 1980. Het Waarschip 740 "Tutana" heeft een wereldomzeiling op haar naam. Standaard Waarschip 740 "Tutana" is hiervan h...

  Deze boot huren

  Vanaf€ 170,00
  Details