Zeiljacht huren IJsselmeer.... heerlijk!

Zeiljacht huren IJsselmeer.... heerlijk!

  • Alle schepen verzekerd
  • Realtime en vertrouwd boeken
  • Vriendelijkste verhuurders
IJsselmeer

Het IJsselmeergebied

Zeilen op het weidse IJsselmeer; over ruim water naar historische haventjes in prachtige Zuiderzeestadjes met een goed geoutilleerd zeiljacht of motorjacht van één van de HISWA bootverhuurders op Vakantievaren.

Deze beschutte zeekom afgeschermd door de Afsluitdijk biedt de perfecte uitkomst bij korte zeiltochten of een gevarieerd vaarprogramma. Zelfs bij zwaar weer of bij weinig wind kan het schip mooie bestemmingen bereiken. Met een schip door de sluizen van Enkhuizen en vervolgens afmeren in deze prachtige 17e eeuwse Zuiderzeeplaats is een unieke ervaring. Een bezoekje aan het open luchtmuseum is zeker de moeite waard. Met een dagtocht rond het schiereiland Marken bereikt u bijzondere bestemmingen. Het voormalig forteiland Pampus, het rustieke Durgerdam of een onbewoond eilandje voor de Muider kust. Wanneer u op de terugweg het 'Paard Van Marken' passeert, bent u weer bijna ‘thuis’ op de vertrouwde Gouwzee. Maar ook de Zuiderzeestadjes Hindeloopen en Stavoren bieden prachtige jachthavens om vervolgens even lekker terug in de tijd te gaan en 's avonds een heerlijk hapje te eten en een wandeling over de dijk. Dat is pas onbetaalbare vrijheid en de volgende dag met je verhuurboot op weg naar een nieuw avontuur!

 

 

Het Markermeer

Het Markermeer is een 700 km2 groot meer gelegen tussen Noord-Holland, Flevoland en het Noordelijk IJsselmeer. Een zeileldorado maar ook met de motorboot meer dan de moeite waard.

Marken: Dit voormalige Zuiderzee eiland ademt nog de sfeer van vroeger uit. Zo herinneren de vuurtoren 'Het witte Paard' en de knusse haven nog aan het rijke vissersverleden.

De traditionele levensstijl voert nog altijd de boventoon op het schiereiland. Veel huizen zijn op werven en op palen gebouwd, als voorzorg tegen de overstromingen die het eiland regelmatig teisterden toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was. In het Marker Museum vindt u alle wetenswaardigheden over oude gewoonten en de originele klederdracht, voor zover u dit in de smalle steegjes niet bent tegengekomen. Marken leent zich uitstekend voor een fiets- of wandelroute.