Reisverslag Akkrum-Langweer

Varen in Friesland

Reisverslag Akkrum-Langweer

Akkrum-Langweer

AKKRUM-LANGWEER

We hebben een mooi plekje in de jachthaven gevonden. Na een dag vol indrukken liggen de kinderen te slapen als rozen. Wij mijmeren op het achterdek over...tja waar niet over.....


Dit verhaal lijkt wel een vakantiefolder! Als we wakker worden is het prachtig weer. Na een ontbijtje aan de picknickbank doen we snel wat boodschappen in het dorp. De meiden kamperen op de steiger en vermaken zich met een paraplu en een deken. We stippelen een route uit. Het doel is Langweer, maar eerst even tanken dus naar Terhorne want dat ligt op de route.

Terherne

We varen langs het Kameleoneiland. Hier is een hele leuke dagtrip te maken. Beleef de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer zelf. We kunnen niet alles, we kopen een krant en een ijsco van de plaatselijke parlevinker. Heel educatief want hier hebben onze spruiten nog nooit van gehoord.

Tanken in Terherne het klinkt goed maar het werkt niet. Hier is geen diesel te krijgen. Nieuwe milieu-eisen hebben de plaatselijke dealers de das omgedaan. We krijgen het advies om het in Akkrum te proberen. Gelukkig hebben we geen haast.

Met een volle tank varen we in de richting van de Heerenzijlbrug een geliefde aanlegplaats. Wilt u hier een nacht verblijven wees er dan op tijd bij. Terherne is op loopafstand net zoals het gloednieuwe paviljoen. Ons doel is echter Langweer dus we varen via de Goengarijpsterpoelen richting Heereoudeweg.

Adembenemend

Tot rust komen tijdens een watersportvakantie gaat gewoon vanzelf. Of je nu aan het roer staat of op het dek ligt het is altijd goed. Elke dag genieten we weer van de prachtige vergezichten. Als we de foto's terugzien kunnen we bijna niet geloven dat het zo adembenemd is. Kijk en oordeel zelf.

De aanlegplaatsen van de Marrekrite zijn nog niet bezet en de containers zijn geleegd voor de volgende bezoekers. We komen langs het sluisje naar Joure.

Deze route is echt aan te raden, we komen er later op terug. Nog een klein stukje varen, onder de weg door en we bereiken de Langweerder wielen. (Voor de zeilers: denk om de mast!) Bij het binnenvaren van de jachthaven is het even goed opletten. Volg de geul want het is er erg ondiep. Zo zien we een kruiser muurvast zitten. De hond van havenmeester Menno Sappé kijkt rustig toe..

Meer reisverslagen

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!