Reisverslag Lemmer-Heeg

Varen in Friesland

Reisverslag Lemmer-Heeg

Lemmer-Heeg

Lemmer-Heeg

Het is weer tijd om de tocht voort te zetten. Het reisdoel is dit keer Heeg een klein watersportdorp in de Zuidwesthoek van Friesland.

We varen over de Langesloot en doen een duit in het klompje van de Rengersbrug. Al snel zien we de kenmerkende molen van Sloten een prachtig vestingstadje.

Woudsend

Iedereen vermaakt zich op zijn eigen manier op het water. Samen met ons genietend van het uitzicht, de frisse lucht en het aangename weer.

De oversteek van het Slotermeer laat een lucht zien die met geen pen te beschrijven is kijk maar naar het plaatje! Er wordt druk gewerkt aan het aquaduct bij Woudsend. Als we de kinderen vertellen dat er gewerkt wordt aan een weg onder het water door vallen de monden open. Dan passeren we Woudsend al weer zo'n gezellig dorpje aan de route. We leggen niet aan en varen tussen de groene weiden door richting Heeg.

Heeg

"Kijk een huisboot", roept de jongste bij binnenkomst van de jachthaven in Heeg. Dat is precies wat het is een huisje dat kan varen. Zoals in de meeste Friese havens zijn de mensen altijd bereid elkaar te helpen bij het aanleggen. Zo is het ook voor de minder ervaren 'schippers' prettig manouvreren. In Heeg vermaken we ons wel weer een paar dagen. Er is een strandje, speeltoestellen en de toiletgebouwen zijn schoon en netjes.

We moeten nodig boodschappen doen. In Heeg is alles wat een mens nodig heeft. Er is een supermarkt, een echte bakker en er zijn verschillende restaurants. de kanovaarders hebben hier even geen oog voor zij peddelen rustig door. Als de avond valt zitten we lekker op het achterdek met een fraai uitzicht over het Heegermeer.

Meer reisverslagen

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!