Reisverslag Wartena-Akkrum

Varen in Friesland

Reisverslag Wartena-Akkrum

Wartena-Akkrum

Wartena-Akkrum

WARTENA-AKKRUM We zijn vrij! Een week varen door het Friese land. Onze trip begint in Wartena. We zien wel waar we naar toe gaan. Lekker genieten van de natuur en de frisse lucht. Zwemvestjes aan en varen maar.

De tocht begint dus in Wartena. Als de trossen los zijn komen de kinderen ogen tekort. Kijk een eend; Oh wat een grote boot; Kleine gekleurde zeilbootjes dat is leuk. We nemen een kop koffie. De schipper moet opletten want beroepsvaart heeft altijd voorrang. Dat geldt natuurlijk ook voor het pontje maar die is al aan de overkant.

Onderweg

Onderweg zien we al talloze aanlegmogelijkheden. De gratis ligplaatsen van de Marrekrite liggen er goed verzorgd bij. Dit geeft de gelegenheid om lekker op de kant te recreeren. En voor veel mensen is het credo: Er is een ding dat ik nooit zou willen missen en dat is....vissen natuurlijk.

Het is wel duidelijk dat dit een favoriete bezigheid is van vele recreanten. Nu we in de luwte liggen merken we niks meer van de stevige bries. Dus snel de korte broeken aan en de bamboehengels uit. Nu maar hopen op een mooie vis. Wat voor één maakt niks uit, als er maar gevangen wordt. Na het vissen nog snel even naar de glijbaan en het strandje. Wat kan je hier lekker spelen papa...

We zijn dik een uur onderweg en het uitzicht is schitterend. Op de Wijde Ee tussen Wartena en Grou. Waar vind je zo'n uitzicht? Geen wonder dat de Hollandse meester geen genoeg kregen van die prachtige Hollandse luchten. Op het eind van de Wijde Ee is het een drukte van belang. De Optimistjes van een zeilschool kleuren het water. De pret straalt er vanaf. Dit lijkt onze kinderen ook wel wat! Het is leuk om te zien dat de watersport leeft bij jonge kinderen.

Akkrum

In de verte zien we watertoren van Nes. We gaan het avontuur tegemoet eerst over het aquaduct. De auto's razen op de A32 onder de Boorne door in de richting van Heerenveen en Leeuwarden. Wij gaan naar Akkrum in ons eigen tempo.

Voor we daar zijn nemen we nog een paar obstakels. Wat te denken van de spoorbrug. Als de trein met 140 kilometer per uur voorbij geraasd is zijn wij aan de beurt. Het spoor draait langzaam weg en we vervolgen de reis. Als het aan de kinderen ligt wordt het bruggeld natuurlijk nooit afgeschaft. Terwijl wij de kuip induiken op zoek naar kleingeld ontstaat er een felle ruzie over wie het klompje mag aanpakken. De oudste wint en ze volbrengt haar taak serieus en nauwkeurig. Met het passeren van deze brug zijn we aangkomen in Akkrum. Het is etenstijd we gaan op zoek naar een plekje om te overnachten.

Meer reisverslagen

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!