Varen in Gelderland en Limburg

Varen in Gelderland en Limburg

Varen in Gelderland en Limburg

De Maasplassen, de parel van Midden-Limburg

De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen. De Maasplassen zijn oorspronkelijk ontstaan als grindgaten, die ontstonden door de winning van grind. Inmiddels zijn deze grindgaten omgetoverd tot een prachtig waterrecreatiegebied. En niet zomaar een watersportgebied, de Maasplassen is met een oppervlakte van ruim 3000 hectare, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Met zoveel hectare watersportgebied is de Maasplassen een echte mekka voor iedere watersportliefhebber. Er is voor iedereen iets te beleven. Je kunt er zwemmen, surfen, zeilen, kayakken of kies voor iets extremers zoals wakeboarden en waterskiën. Met je boot kun je gemakkelijk terecht in één van de grotere of kleiner jachthavens die in het gebied te vinden zijn. Vaak voorzien met alle moderne faciliteiten. 

Varen en surfen in Gelderland

Vanuit Limburg vaar je gemakkelijk door naar Gelderland. Een provincie waar je misschien in eerste instantie niet gelijk aan denkt als het gaat om watersport, maar die je zeker niet moet vergeten. De Maas-Waalroute is een prachtige route over de maas en de waal die voor elke watersporter wat te bieden heeft.

Watersport in Gelderland

In Gelderland zijn verschillende steden die goed te bereiken zijn via het water. Meeer aan bij de havens van Arnhem, Deventer of Zutphen en ontdek de gezelligheid die Gelderland te bieden heeft. Onderweg naar deze steden zijn er talloze mogelijkheden om de kleiner plaatsjes in de buurt te ontdekken. Naast de grotere steden en rivieren in Gelderland, ligt de provincie in het noordoosten ook aan het Veluwemeer. Het Veluwemeer is een echte trekpleister voor watersporters. Vanaf het meer is het gemakkelijk om de hanzestadjes Harderwijk, Elburg en ook het vissersdorp Spakenburg te bereiken. 

Daarnaast vind je aan het Veluwemeer ook één van de beste windsurfspots van Nederland. Het recreatiegebied Strand Horst is voor windsurfers een geliefde locatie. 

Vaar met je eigen boot of huur een jacht, zeilboot of sloep

De Maasplassen zijn perfect om met een (zeil)boot rond te varen. Via mooie vaarwegen is er genoeg te beleven en te ontdekken. Dit kun je uiteraard met je eigen boot doen. Heb je zelf geen boot ? Dan is huren ook een optie, eventueel in combinatie met een korte opleiding of vaar- of zeilcursus. 

Boten te huur in Gelderland en Limburg

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!