Pean

Pean-bootverhuur verhuurt zeilboten, sloepen en kleine motorbootjes. We liggen direct aan open vaarwater in het midden van de Friese Meren.

Bekijk de vloot
Pean

Pean

Pean-bootverhuur verhuurt zeilboten, sloepen en kleine motorbootjes. We liggen direct aan open vaarwater in het midden van de Friese Meren.

Valken (€ 75,-)
Onze Hoora valken zijn goed onderhouden en compleet. We hebben nieuwe 4-takt buitenboordmotoren. Een peanvalk is de ideale boot voor een dag varen. Met de dektent erbij maak je een meerdaagse trektocht door Friesland.

Sloep Rivercruiser 23 (€ 140,-)
De 'Rivercruiser 23' is makkelijk te varen. Iedereen kan ermee overweg. Er kunnen totaal 10 personen in. De polyester sloep is stabiel en robuust en heeft een ingebouwde 15 PK diesel motor + boegschroef.

Motorbootje (€ 45,-)
Deze Jeanneau Rigiflex kan totaal 5 personen hebben. Hij heeft een 5 PK 4-takt buitenboordmotor.

Vaargebied
Er zijn vele korte en langere tochten mogelijk naar bijvoorbeeld, Akkrum, Grou, Jirnsum, Sneek, Langweer, Earnewoude.

Afhaalservice
Pean haalt boothuurders gratis op vanaf NS-station Akkrum. Graag aangeven bij de boeking.

Overnachten
Pean heeft een lijst met adressen van campings, bed & breakfasts en hotels voor overnachting.

Zeilarrangement in Friesland

Slapen, eten en zeilen is de formule van onze zeilarrangementen voor groepen vanaf 8 personen. U zorgt zelf voor tenminste 1 capabele zeiler per valk.

Weekendje zeilen
Uw groepsgrootte bepaalt het aantal schepen dat u meekrijgt (5 personen/valk). De maaltijden serveren we in onze groepsaccommodatie, meestal in de Jister. Tijdens het ontbijt krijgt u de mogelijkheid om een lunchpakket te maken. Koffie en thee behoort er standaard bij. Op zaterdagavond staat er een heerlijk 3-gangendiner voor u klaar.
Bij grotere groepen, vanaf 20 personen, kan een deel van de verblijfsruimte zo nodig worden afgeschermd voor uw eigen groep. U krijgt per groep altijd eigen slaapkamers toegewezen. We beschikken over 4-, 6- en 8-persoonskamers.
Prijzen vanaf € 75,- p.p.

Een dag(deel) zeilen
Wilt u een (halve) dag zeilen met bijvoorbeeld daarna een barbecue? Dat kan voor groepen vanaf 20 personen. Ons standaard dagarrangement bestaat uit:

 • ontvangst met koffie/thee
 • zeilen in een polyvalk
 • diner ter afsluiting

Prijzen vanaf € 31,- p.p.


Wilt u een bijzondere avondmaaltijd, neem dan contact met ons op. Deze zeilarrangementen zijn mogelijk in de weekenden van april t/m juni en in september en oktober.
Alle tarieven zeilarrangementen.

Lees meer

Vaartochten met GPS of schipper

Regelmatig trekken groepen bij Pean erop uit met een of meerdere motorsloepen. Wij hebben tochten van 3 uur tot 8 uur uitgestippeld. Laat u zich liever varen, dan kunnen we een zeilpraam of skûtsje met schipper voor u regelen.

Er zijn veel mooie picknickplekken op die vaarroutes. U vaart ook langs diverse restaurants en terrassen aan het water om een heerlijke lunch of diner te nuttigen. Een mooi dagje ontspannen op het water!

Uniek is onze GPS-sloepentocht. Vooral leuk met meerdere sloepen als teambuildingsactiviteit. Zelf varen en navigeren tegelijk, richting de Wijde Ee en het natuurgebied de Alde Feanen. Een GPS geeft wel richting/plaats aan maar geen land of water. Dat levert tijdens deze sloepentocht soms hilarische situaties op. Zeker in de Alde Feanen wordt het hierdoor een echt doolhof. Het vinden van al de GPS-punten is een behoorlijke uitdaging. Op sommige locaties zijn opdrachten voor de deelnemers verwerkt, zoals het maken van de gekste groepsfoto, een anagram oplossen of het seinvlaggen-sms spel. Zo kunt u een competitief element inbouwen.

De GPS sloepentocht duurt ongeveer 5 uur. De vaartocht kan worden uitgebreid met een lunch en eventueel een buffet of een barbecue als smakelijk slot. Prijzen van maaltijden vindt u onder voorbeeldmenu's. In juli en augustus kunt u picknickmanden reserveren voor aan boord.

Sloephuur vanaf € 75,-
GPS-materiaal per sloep € 25,-
Prijzen van zeilpraam of skûtsje op aanvraag.

Lees meer

Vloot

 • Polyvalk

  Polyvalk

  2 t/m 5 personen Pean Nes-Akkrum

  Hoora Polyvalk. 7 meter lange open zeilboot. Met mastveer en rolfok. Incl. waterkaart en zwemvesten. Onze valken worden met veel zorg onderhouden. De zeilen worden gemaakt door Zeilmakerij Molenaar en hebben een prachtige snit. Ze zijn bovenin iets uitgebouwd waardoo...

  Pean

  Vanaf€ 80,00Details
  Details
 • Sloep

  Sloep

  1 t/m 10 personen Pean Nes-Akkrum

  Motorsloep voor 10 volwassenen. Met boegschroef. gemakkelijk te varen. Geen vaarbewijs nodig. inclusief waterkaart en zwemvesten. Rivercruise 21 met ingebowude dieselmotor en boegschroef. Gemakkelijk te varen. Geen vaarbewijs nodig. Inclusief waterkaart en zwemvesten.

  Pean

  Vanaf€ 150,00Details
  Details
 • Motorboot Voortvarend

  Motorboot Voortvarend

  2 t/m 4 personen Pean Nes-Akkrum

  De motorboot Voortvarend is een stalen gezinsboot, type Westlander, met een diepgang van 0,5 meter. Daardoor komt u met deze boot op plaatsen in Friesland, die voor veel andere schepen onbereikbaar zijn. Op de Voortvarend een week of langer door Nederland trekken is ...

  Pean

  Vanaf€ 395,00Details
  Details
 • Elektrische sloep

  Elektrische sloep

  1 t/m 6 personen Pean Nes-Akkrum

  6-persoons sloep met electromotor Geniet van de natuur rondom Pean met deze milieuvriendelijke motorboot. Vogelgeluiden komen zo eenvoudig boven uw eigen vaar-geluid uit. Geen last meer van een brommende motor en brandstoflucht.

  Pean

  Vanaf€ 125,00Details
  Details