Motorboot, sloep of zeilboot huren in Friesland

Boot huren Friesland

  • Vertrouwde HISWA bootverhuurders
  • Zeer scherp geprijsd
  • Elke boot goed verzekerd

Categorie

Selecteer Maand

Periode

Personen

Reset filters
Verfijn resultaten

Friesland staat bekend als dé watersportprovincie van Nederland. Vanzelfsprekend vindt u hier dan ook de meeste bootverhuurbedrijven. Met de mooiste meren en de pittoreske Friese dorpjes is er genoeg te beleven. De vaarwegen tussen de Friese steden en meren zijn van oorsprong bedoeld voor het vervoeren van goederen op grote trekschuiten. Nu kunt u als watersporter gebruikmaken van deze unieke infrastructuur. Geniet van de 100 verschillende grote en kleine natuurgebieden die Friesland te bieden heeft, vaar die Elf Steden route en ontdek de mooiste watersportplekken. Ga op avontuur en huur een boot in Friesland!

Boot huren Friesland zonder vaarbewijs

Als één van de waterrijkste provincies van Nederland is het geen verrassing dat er een uitgebreide keus is qua verschillende boottypen die er te huur zijn. Welke boot het beste past is afhankelijk van waar u wilt gaan varen en met welk gezelschap. Van luxe boten met hypermoderne snufjes tot historische, authentieke platbodems en grote zeiljachten. Welke boot u ook kiest….u beleeft Friesland het mooist vanaf het water! Ook wanneer u niet in het bezit bent van een vaarbewijs heeft u ruime keus in boten. Op vakantievaren is het overgrote deel van de boten zonder vaarbewijs te huren
Voor boten die kleiner zijn dan 15 meter en niet harder gaan dan 20 km per uur mogen namelijk bestuurd worden zonder vaarbewijs. Dit maakt een huren van een boot in Friesland een stuk gemakkelijker. 

Sloep huren Friesland

Bovenin Friesland is Zoutkamp te vinden. Een knooppunt tussen vier wateren dat zich perfect leent als centraal vertrekpunt om met een gemakkelijk te besturen Whaly sloep vervolgens te genieten van de ongerepte natuur. Dichtbij Langweer kunt u ook een sloep huren in Friesland. De Langweerder Wielen ligt ten zuiden van het Sneekermeer en herbergt langs het langgerekte meer bijzonder mooie natuur. Met een Langweerder sloep is het comfortabel varen zonder dat er ingeleverd wordt op genieten van het water. In de luxe open sloep hoort u tijdens de vaartocht het kabbelende water op de achtergrond terwijl de wiegende wietkragen ondertussen het uitzicht vormen tijdens het varen. Ook in de idyllische dorpen Heeg, Akkrum, Terherne kunt u terecht voor het huren van een sloep. Met de meest luxueuze sloepen kunt u heerlijk langs en zelfs door de omliggende Friese dorpen varen. 

Elektrische boot huren Friesland

Ook in de vrijetijdsbesteding is de aandacht voor het milieu niet meer weg te denken. Verduurzaming in toerisme is belangrijk omdat het de impact van de sector op het milieu, de samenleving en de economie vermindert en tegelijkertijd duurzame groei positief beïnvloedt. Dit is ook te zien in de variatie aan boten die op vakantievaren te huur zijn. Verschillende boten die te huur zijn, zijn voorzien van zonnepanelen of zijn zelfs totaal zelfvoorzienend. Met het huren van een elektrische boot in Friesland kan het zo luxe worden als u wilt. Het aanbod van volledig elektrische jachten varieert van een luxe elektrische sloep van 7 meter tot een zeer luxe uitgerust, elektrisch motorjacht van 12 meter. Zorgeloos varen met een elektrische boot naar wens. 

Zeilboot huren Friesland

In het kader van duurzaamheid mag de zeilboot natuurlijk niet vergeten worden. Friesland met al haar Friese meren is uitermate geschikt voor de zeilliefhebbers. Vlak bij het Sneekermeer en de omliggende meren zijn er verschillende soorten zeilboten te huur. Met een sportieve polyvalk of valk is het optimaal genieten van de natuur tijdens een zeiltocht. Of u nu een ervaren zeiler bent of juist wanneer u uw zeilkwaliteiten wilt verbeteren. Daarnaast zijn er ook behendige zeilboten te vinden zoals een Laser Pico, Optimist of een Fusion zeilboot. Een andere mogelijkheid is het huren van een zeilboot met een vleugje nostalgie wanneer u een Waarschip huurt. Verschillende zeilboten lenen zich, door de kajuit, voor een langere vaartocht. De ene boot is nog luxer dan de ander als we naar de grotere zeiljachten kijken. Wilt u met een ervaren kapitein op pad? Op vakantievaren kunt u een zeiljacht huren in Friesland die bijvoorbeeld over het IJsselmeer of tussen de Waddeneilanden heen en weer varen.