Varen op het IJsselmeer

Varen op het IJsselmeer

Varen op het IJsselmeer

Het IJsselmeergebied

Zeilen op het weidse IJsselmeer; over ruim water naar historische haventjes in prachtige Zuiderzeestadjes met een goed geoutilleerd zeiljacht of motorjacht van één van de HISWA bootverhuurders op Vakantievaren.

Deze beschutte zeekom afgeschermd door de Afsluitdijk biedt de perfecte uitkomst bij korte zeiltochten of een gevarieerd vaarprogramma. Zelfs bij zwaar weer of bij weinig wind kan het schip mooie bestemmingen bereiken. Met een schip door de sluizen van Enkhuizen en vervolgens afmeren in deze prachtige 17e eeuwse Zuiderzeeplaats is een unieke ervaring. Een bezoekje aan het open luchtmuseum is zeker de moeite waard. Met een dagtocht rond het schiereiland Marken bereikt u bijzondere bestemmingen. Het voormalig forteiland Pampus, het rustieke Durgerdam of een onbewoond eilandje voor de Muider kust.

Wanneer u op de terugweg het 'Paard Van Marken' passeert, bent u weer bijna ‘thuis’ op de vertrouwde Gouwzee. Maar ook de Zuiderzeestadjes Hindeloopen en Stavoren bieden prachtige jachthavens om vervolgens even lekker terug in de tijd te gaan en 's avonds een heerlijk hapje te eten en een wandeling over de dijk. Dat is pas onbetaalbare vrijheid en de volgende dag met je verhuurboot op weg naar een nieuw avontuur!

Boot huren en varen op het IJsselmeer

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!