Sloepverhuur bij vertrouwde HISWA bootverhuurders

Sloep huren

  • Zeer scherp geprijsd
  • Grootste aanbod sloepen
  • Goed verzekerd

Selecteer Maand

Periode

Personen

Regio

Verhuurder

Reset filters
Verfijn resultaten

Zin om een dagje het water op te gaan? Dan is een sloep ideaal. Je vaart gemakkelijk door zowel prachtige natuurgebieden als gezellige steden en grachten. Het huren van een sloep kan al vanaf een paar uurtjes. Ga bijvoorbeeld gezellig met vrienden, familie of collega’s een middagje het water op en geniet van de vrijheid. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een hele dag huren, of zelfs meerdere dagen. Op sommige sloepen zit een kajuitje, waardoor het zelfs mogelijk is om te overnachten. Een vaarbewijs is vaak niet nodig, je vaart er zo mee weg!

Voor een dag varen met familie of vrienden is een sloep een ideale boot. Op veel verschillende plekken verspreid door heel Nederland vind je onze vertrouwde HISWA bootverhuurders. En voor de meeste boten op Vakantievaren heb je zelfs geen vaarbewijs nodig. Alle boten zijn verzekerd en omdat je bij de bootverhuurder zelf boekt, ben je zeker van de meest scherpe prijs! 

Een dagje varen

Een sloep is doorgaans een open boot en laat zich herkennen door de het sierlijk gedraaide, dikke touw nét onder het gangboord. Onder de bootkenners wordt dit kabelaring genoemd. De sloep is één van de meest populaire bootsoorten in Nederland. Voor een dagje varen met een sloep is het prettig dat het niet al te koud is. Maar met een lentezonnetje op de eerste voorjaarsdagen is het al gauw fijn vertoeven op het water. De lage diepgang zorgt ervoor dat veel vaarroutes goed toegankelijk zijn met een sloep. De ongerepte natuur langs een iets smallere sloot ontdekken en ontsnappen aan de drukte is perfect te doen met een sloep. 

Open motorboten

Sloepen vallen officieel onder de open motorboten en variëren in lengtes. Van een kleine, behendige consoleboot, visboot of een Whaly tot grote luxe sloepen zoals een Langweerder sloep, tendersloep, Zweedse sloep of Rembrandt sloep. Voor ieder gezelschap is er wel een geschikte sloep te huur. Het hangt er maar net vanaf of je nu samen, met je gezin of met een groep vrienden gaat varen. Sommige sloepen zijn voorzien van een cabine of een kajuit waardoor het ook mogelijk is om op de boot te overnachten. Soms hoef je hiervoor zelfs niet eens wat om te bouwen of is het enkel een kleine handeling om de slaapplekken gereed te maken. Net als de motorboten worden de sloepen ook steeds luxer. Zo zijn er stijlvolle Spaanse visserssloepen die zijn uitgerust met een spoelbak, koelkast en kookstel en enkele modellen sloepen hebben bijvoorbeeld een zwemtrap. Verder is er ten aanzien van de zitplekken rekening gehouden met de zithoogte en comfort waardoor ook de kleinere passagiers aan boord veilig zitten. In een robuuste en stabiele sloep met voortreffelijke vaareigenschappen geniet je vertrouwd van een fijne vaartocht. Op onze sloepen met elektromotor vaar je zonder brandstof de meest mooie vaarroutes door de natuur. Met de stille elektromotor ben je milieuvriendelijk op pad en voert het vogelgezang de boventoon tijdens het varen. Pure rust en optimaal genieten tijdens het varen dus!

Boek via vakantievaren de meest geschikte sloep of tender bij vertrouwde HIWSA sloepverhuurders en tenderverhuurders