Activiteiten Giethoorn en Overijssel

Varen in Overijssel

Activiteiten Giethoorn en Overijssel

Activiteiten

Rondje IJsseldelta

Bevaar de IJssel, het Zwarte Meer en het Zwartewater voor een rondje IJsseldelta.

U start in Zwolle en vaart via het water naar collega-Hanzestad Hasselt. Van daaruit vaart u verder naar Zwartsluis en komt u vervolgens in Tapijtstad Genemuiden terecht. Via het Zwarte Meer, Ketelmeer en de IJssel doemt de indrukwekkende skyline van Kampen op. Na een bezoekje aan deze Hanzestad vaart u via de IJssel weer terug naar de hoofdstad van Overijssel.

Welke kant op varen?

Met de Havenkaart IJsseldelta is dit rondje makkelijk te doen. Alle leuke en interessante informatie heeft u met deze kaart bij de hand.

De water- en scheurvaste waterwegenkaart toont de hele IJsseldelta: Kampen, Zwolle, Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden en de omringende wateren: de IJssel, het Zwartewater, het Zwarte Meer en het Ketelmeer. Op de andere zijde van de kaart staat informatie over de ruim twintig (jacht)havens in de IJsseldelta en zijn tips te vinden voor trips aan wal.
Verkrijgbaar via de VVV winkels in de regio IJsseldelta en via de webwinkel van VVV IJsseldelta.

Liever laten varen?

Heeft u zin gekregen in een watertocht door de IJsseldelta, maar bent u niet in het bezit van een boot?

De rondvaartfolder beschikt over alle mogelijkheden om tijdens een rondvaart het water te ontdekken. U kunt de rondvaartfolder 'Ervaar de IJsseldelta' gratis afhalen bij de VVV winkels in de IJsseldelta. Deze folder is ook te bestellen via de webwinkel van VVV IJsseldelta.

Vogeleiland

Een bijzonder watergebied is het Zwarte Meer.

Dit meer is ontstaan bij het inpolderen van de Noordzeepolder. Langs het Zwarte Meer kunt u gerust even een pauze nemen om vanaf de oevers te gluren naar het Vogeleiland. Het Vogeleiland in het Zwarte Meer is een waar vogelparadijs. Op dit onbewoonde eiland brengen meer dan zestig verschillende soorten vogels hun jongen groot.

Flamingo's aan het Ketelmeer

Om een groep flamingo's te bestuderen hoeft u niet per se naar een dierentuin.

Zo af en toe is er namelijk een groep flamingo's te zien bij het Ketelmeer. Bij de nieuwe uitkijktoren van Staatsbosbeheer, vlakbij de Ramspolbrug, kunt u naar hartenlust duizenden vogels in hun leefomgeving bewonderen. Met een beetje geluk spot u misschien de flamingo's. Ook zijn er diverse eenden- en ganzensoorten te vinden, zij kunnen hier in alle rust leven door het heldere water van het Ketelmeer. Ook de vis- en zeearend zijn hier al eens eerder gezien.

Lagunes Ketelmeer

Een lagune is een soort meer dat ontstaat tussen een strand en een schoor- of strandwal.

Een bekende lagune is de Lagune van Venetië. Wilt u toch een lagune zien, maar bent u niet in de gelegenheid om naar Venetië te gaan, dan kunt u er ook met uw (zeil)bootje op uit varen naar het Ketelmeer.

Bootverhuurders in Overijssel

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!