Motorboot, sloep of zeilboot huren

Boot huren IJsselmeer

  • Vertrouwde HISWA bootverhuurders
  • Zeer scherp geprijsd
  • Elke boot goed verzekerd

Categorie

Selecteer Maand

Periode

Personen

Reset filters
Verfijn resultaten

Het IJsselmeer - de voormalige Zuiderzee - is met meer dan 1.100 km2, het grootste meer van Nederland. Sinds de aanleg van de Afsluitdijk is de Zuiderzee omgedoopt tot het IJsselmeer. Met een oneindig zicht over het rimpelige water zijn er rondom het IJsselmeer volop bootverhuurders te vinden. De historische havenstadjes rondom het IJsselmeer, zoals onder andere Urk, Enkhuizen en Harlingen, zijn een ideale uitvalsbasis voor een prachtige vaartocht op en rondom het IJsselmeer.

Zeilen op het IJsselmeer met een zeiljacht

Vanuit Enkhuizen vertrekken grote zeiljachten onder begeleiding van ervaren schippers, die bijzondere tochten over het IJsselmeer maken. Zo hoeft u zelf niet te varen en is er alle tijd voor ontspanning. Meehelpen aan boord maakt het varen op zo'n zeiljacht juist bijzonder. Voor minder ervaren zeilers is dit een ideale manier om het IJsselmeer te ontdekken, want het meer is groter dan men in eerste instantie denkt en navigeren is belangrijk om de juiste koers te houden. Naast de grote zeiljachten voor grotere groepen, vindt u ook kleinere zeiljachten met alle voorzieningen aan boord voor een langere vaarvakantie. Dit soort zeilschepen hebben zowel grote als kleinere kajuiten, waar alles aanwezig is om te overnachten, te koken en te douchen. De luxe verschilt per model zeiljacht, dus u kunt het zo luxe maken als u wilt.

Zeilen met een open zeilboot op het IJsselmeer

Een open zeilboot is ideaal voor een dagje varen. Bijvoorbeeld, met een valk of polyvalk die voorzien is van een complete zeilinventaris, heeft u een ideale zeilboot voor een perfecte zeiltocht op het IJsselmeer. Deze boot is gemakkelijk te tuigen en te zeilen, met handige rolfok en een zelflozende kuip. Daarnaast is de mast snel te strijken. Niet voor niets is de valk de meest gehuurde zeilboot in Nederland!

Ontdek het grootste meer van Nederland

Het weer op het IJsselmeer kan onstuimig zijn, dus het is goed om voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden, vooral wanneer u het IJsselmeer over gaat varen. Het is tamelijk anders dan op het land waarbij de bomen of gebouwen de wind een tikkeltje afremmen. Op het IJsselmeer heeft de wind namelijk vrijspel. Neem dus vooral de juist kleding mee zoals een regenjas of extra kleding zodat u zich warmer aan kunt kleden als dat nodig is. Overall, is het varen op het IJsselmeer met een (open) zeilboot, motorboot of zeiljacht een onvergetelijke belevenis voor mensen die op zoek zijn naar natuur, rust en ruimte. Maak van uw boottocht op het IJsselmeer een bijzondere ervaring. Boek uw ideale boot rechtstreeks bij de bootverhuurder en ontdek het grootste meer van Nederland op een unieke manier!