Bij vertrouwde HISWA bootverhuurders een

Zeilboot huren

  • Zeiljachten en open zeilboten
  • Zeer scherp geprijsd
  • Elke boot goed verzekerd

Selecteer Maand

Periode

Personen

Regio

Verhuurder

Reset filters
Verfijn resultaten

Gezellig een dagje het water op, of juist een week weg om heerlijk met de boot op vakantie te gaan. Het kan allemaal wanneer je een zeilboot huurt. En welke boot kies je dan? Een authentieke platbodem of juist een sportief zeiljacht? Er is voor iedere wens een type zeilboot die daarbij past. Nog geen zeilervaring maar toch een zeilboot huren? Sommige verhuurders bieden ook zeilcursussen aan, zo kun je ook als niet ervaren zeiler het water op.

Met de wind in de zeilen

Varen met een zeilboot is een duurzame manier van varen. Doordat je het schip laat voortbewegen door de wind kost het geen brandstof. Alleen natuurlijk wanneer je de haven uitvaart of wanneer er weinig tot geen wind is. Maar juist niets zo ontspannen dan varen met alleen de omgevingsgeluiden op de achtergrond. Na een dag zeilen heb je het gevoel dat je korte vakantie hebt gehad. Ultieme ontspanning tijdens het varen dus. 

Van luxe zeiljachten tot een pittige polyvalk

Ook voor zeilboten geldt dat ieder schip eigen kenmerken heeft die passen bij een ander soort doel tijdens het varen. Wil je leren zeilen, samen met een zeilliefhebber een flink deel van een vaarroute ontdekken óf ga je met het hele gezin op pad? Of met je collega’s op een zeilboot tijdens een bedrijfsuitje? Of ben je op zoek naar een zeilcruise? Op Vakantievaren.nl vind je een uitgebreid aanbod aan boten waar je vertrouwt een dag, week of weekend mee op pad kunt gaan.

Sportieve zeilboten voor snelle zeilers

Wanneer men gaat racen gaat het om snelheid en wendbaarheid. De luxe is op dit soort zeilboten achterwege gelaten. En hetzelfde geldt voor gewicht. Een kleine open zeilboot als een Fusion is dan bijvoorbeeld een geschikte boot om te huren. Maar ook met een open polyvalk, afhankelijk van het type, kan er flink wat snelheid behaald worden. Tip: bij enkele boten is er een mogelijkheid om een trapezebroek bij te huren. Nog meer zeilplezier voor de ervaren zeilers! Een Laser Pico (Racer) is een zeilboot waar beginners zich snel vertrouwd mee voelen. Trouwens….ook ervaren zeilers zie je met plezier met deze boot zeilen.  
Wil graag meerdere dagen genieten van het sportieve zeilen tijdens je zeilvakantie? Bij verschillende HISWA bootverhuurders kan de polyvalk in combinatie met een safaritent of vakantiewoning geboekt worden. Op korte afstand bevinden zich trouwens vaak voldoende andere opties om te overnachten. 

Zeilboot huren voor een ontspannende vaartocht

Wanneer je op pad wilt gaan met een zeilboot en op de boot wilt overnachten is een sportieve zeilboot met een kleine kajuit een fijne boot. Heerlijk, met je gezin of familie het water verkennen en van de natuur in de omgeving te genieten, zonder in te leveren op luxe? Dan kun je beter een grote zeilboot huren of kiezen voor een zeiljacht. Op deze boten vind je meerdere een- of tweepersoons slaapvertrekken met comfortabele matrassen en zelfs beddengoed. Daarnaast is verder alles aanwezig van een ruime zithoek bij de keuken tot fijn sanitair, verwarming en technische snufjes. 

Van klassieke platbodem zeilboten, cruiser zeiljachten tot een Valk, bij Vakantievaren.nl huur je vertrouwd bij de bootaanbieder zelf en ben je verzekerd van de beste prijs.