Huurders aan het woord

Varen in Friesland

Huurders aan het woord

Huurders aan het woord

Friesland nog veel mooier dan verwacht

Familie Merkle - Duitsland

"Wat een mooie stadjes en gezellige haventjes", dat is het commentaar van familie Merkle. Van te voren hadden ze gedacht dat varen best lastig zou zijn, maar het tegendeel is waar. "Varen geeft rust en op het water is geen hectiek". Ze wilden eens heel wat anders dan een zonvakantie in Zuid-Europa. Via Google zijn ze in Friesland terecht gekomen. De boot is in Sneek gehuurd. Van de verhuurder kregen zij vaarinstructie en in de haven is een proefvaart gemaakt. De huurders zijn zeer te spreken over de service. "We hebben 1 keer pech gehad en dat is binnen een half uur verholpen!"

Een dagje varen als prijs!

Familie Gijsbertsen

Als niet-watersporters troffen wij het, te meer daar het een zonovergoten julidag was. Na een korte uitleg hoe je met een motorsloep vaart, veel makkelijker dan ik dacht, vertrokken we rap richting Friese wateren. Vader aan het roer, oudste zoon deed met de meegegeven kaart de navigatie, moeder en jongste zoon zaten voorin de boot heerlijk te genieten. Onderweg moesten de kleine mannen – ze vonden het dagje uit fantastisch – natuurlijk ook ervaren hoe het is om een schipper te zijn. Ook hen ging het bijzonder goed af. 

Het passeren van enkele sluizen, het varen onder bruggen door en door stille wateren, waar bijna geen anderen waren, staan ons het meest bij. Onderweg nog een lunchstop gemaakt bij een restaurant langs het water en op de terugweg (de opvarenden werden bijna door de hitte bevangen) toch nog even een frisse plons genomen.Nog altijd praten we genietend na over die mooie julidag. En er worden al plannen gesmeed om volgend jaar zomer een dagje Giethoorn te doen.

Bootverhuur in Friesland

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!