Activiteiten rond de Hollandse plassen

Varen op de Hollandse plassen

Activiteiten rond de Hollandse plassen

Activiteiten

Nationaal Regenboog Evenement

Het Nationaal Regenboogevenement is de nieuwe zeilsensatie van het Groene Hart, die zeilers én recreanten één tot vijf onuitwisbare dagen biedt!

De boten worden feestelijk binnengehaald, door een kinder-zeilboten-caravaan o.l.v. Zeilcentrum Wijde Aa. De zeilteams stellen zich aan het publiek voor d.m.v. het imposante admiraal zeilen. Er is live verslaglegging op een speciale parcoursboot van Bob on Board. Op gezette tijden kunt u meevaren. U beleeft het spectaculaire Regenboogzeilen van heel dichtbij. ZuiderZee Combo geeft de dag een muzikaal tintje.

Polderganzebord, fietspuzzeltocht

Terug in de tijd met Polderganzebord Kaag en Braassem. De geschiedenis van Kaag en Braassem is rijk aan verhalen over polders en molens. Beleef deze verhalen al spelend op het Polderganzebord en fietsend in deze fietspuzzeltocht.

In dit groepsarrangementfietst u aan de hand van knooppunten én een originele plattegrond uit 1615 door het gebied. Zo kunt u zien wat er veranderd is, maar ook wat hetzelfde is gebleven. Onderweg beantwoordt u vragen, die u goed laten kijken naar uw omgeving.

Duur: ca. 3,5 uur en minimaal 8 personen. Voor prijzen kijk hier.

Midzomer op de plas

Varen in het diffuse licht van de langste dagen. De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomer zonnewende. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben. Magisch is het beslist een avond op de plas.

Overigens is dit niet alleen het geval op 21 juni, maar ook de dag erna kun je genieten van een mooie zomerdag en kun je glijden langs manshoog riet en overhellende elzentakken. We beluisteren de laatste zingende vogels van de dag, bekijken de schrijvertjes op het water. Op een rustig plekje horen we de wind ruisen door het riet. O, wat lijkt ze dan ver weg, die drukke Randstad met de opwinding van alledag. TIP: je kan voor de excursie een lekker hapje eten op het terras aan de plas of in de Hooiberg. Wees wel op tijd want het kan druk zijn, vertel even dat je met de boot meegaat. Steun je natuurmonumenten, neem je pas mee en je krijgt 5,00 korting voor volwassenen en 2,50 per kind (maximaal 4 personen per pas)

Watersafari op de Nieuwkoopse Plassen

Iedere woensdagmiddag (t/m oktober) varen de schippers van Natuurmonumenten uit, de Nieuwkoopse Plassen op.

Zij vertellen over het ontstaan van de plassen en gaan met jou en je vrienden op zoek naar de dieren die rondom en in de plassen wonen. Met een verrekijker speur je naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. Gewapend met een schepnet speur je de sloten af op zoek naar waterdiertjes. Bekijk ze met een zoekkaart en vergrootglas. Als het lekker weer is duurt de tocht een kwartiertje langer.

Voor meer info en tarieven kijk op de site!

Bootverhuur Hollandse Plassen

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!