*

plaatsen beschikbaar
Vanaf € 343,00

Boekingsopties

 • Fotogalerij
  DSC_0013.jpg Worp Moeke Zorn_uitsnede.png AopZ_Waterwolf_20190618_10.jpg 02-Fortuna_Salon.jpg AopZ_Waterwolf_20190618_7.jpg AopZ_Waterwolf_20190618_5.jpg AopZ_Waterwolf_20190618_2.jpg 39-Fortuna_Thuishaven_Harlingen.jpg AopZ_Waterwolf_20190618_6.jpg 40-Fortuna_Mosselen.JPG 45-Fortuna_Stavoren.jpg 44-Fortuna_West-Terschelling.JPG 11-Fortuna_middendek - gecomprimeerd.JPG Vertrouwen Harlingen hutten 1.jpg Waterwolf Zeehonden nir-sfeer11.JPG Waterwolf Duin Moeke Zorn sfeer en mensen (4).JPG Waterwolf Wad Dagverblijf 3.jpg Waterwolf droogevallen.JPG opdekluiverboom.png Nirwana hut 2 persoons ontbijt.jpg
 • Zeilgebied
  ontbijt.jpg

  Wadvaren: soms zonder water onder de kiel!

  Harlingen is dé afvaarthaven voor een heerlijke vaarvakantie; alle prachtige Waddeneilanden liggen op een dag varen. Onze authentieke platbodemschepen zijn bij uitstek geschikt voor het vaak ondiepe getijdenwater. Op zeil komen we overal.

  Zeilen naar de eilanden
  Wind en tij bepalen onze bestemming. We kunnen naar Texel met zijn Hoge Berg en de vele fietsroutes. Naar Vlieland, met het knusse dorp op loopafstand en de haven pal naast het strand. Naar Terschelling met de robuuste Brandaris, stranden die nooit vol raken, bossen, duinen én de ongerepte Boschplaat. Ameland, net iets kleiner, net zo aantrekkelijk. Of naar het intieme Schier waar alleen schepen met weinig diepgang kunnen komen, zo ondiep is het Oostwad.

  Varen en vastlopen
  Maar het gaat toch om de weg erna toe? Die is nooit rechtstreeks op het Wad. Dat maakt het zeilen afwisselend: oploeven of afvallen, slagen maken, boeien in de gaten houden, en zeker die ‘prikken’. Alleen ervaren schippers weten de weg. Met een beetje geluk varen we - op gepaste afstand - langs de zeehonden. Altijd ontspannen geven ze het goede voorbeeld.

  Op wolken lopen
  Soms varen we onszelf met opzet vast. Dan ligt het schip, na een paar uur wachten, in volle glorie op de zeebodem. Een wandeling naar het vogelwachtershuis, garnalen vangen voor de bisque,  zwemmen in de geul, het kan allemaal. Het schip wordt weerspiegelt in het vochtige zand. Net als de hemel. Je loopt ineens op wolken…

  Lees meer
 • Reisinformatie
  Vaargebied Waddenzee en/of Ijsselmeer
  Afvaarthaven  Harlingen
  Terugkomsthaven Harlingen
  Zeilschip

  Waterwolf

  Inschepen

  Vrijdagavond vanaf 20:00

  Ontschepen

  Maandagmiddag om 17:00

  Activiteiten
  • zeilen hijsen
  • navigeren samen met de bemanning
  • actief meedoen met alle scheepsmanoeuvres
  • aan het roer staan
  • de omgeving verkennen
  • tijd voor jezelf
  • met andere gasten socialiseren
  Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden
  Zeker meenemen Slipvaste schoenen, waterdichte kleding, zonnebrandcrème, je eigen badlaken

   

  Prijs is inclusief

  • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Waterwolf in de geboekte hut-categorie
  • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
  • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
  • Volpension (zie eten en drinken) 
  • Koffie, thee en kraanwater
  • Opgemaakte bedden
  • Handdoeken

  Niet inbegrepen zijn

  • Activiteiten en excursies aan land
   • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
  • Eventuele verzekeringen
   • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
  • Dranken 
   • ?Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
 • Reisbeschrijving
  ontbijt.jpg

  Een lang weekend zeilen op het wad. Zeilen tussen zeehonden.

  Zeil een langweekend mee, geheel verzorgd op een avontuurlijke tocht aan boord van de Waterwolf!

  Vrijdagavond

  .. ben je vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord van de Waterwolf.

  Je maakt kennis met ons: Olaf & Nicci, de matroos en grote kans dat je ook de rest van ons gezin leert kennen, namelijk: de kinderen en scheepshond Guus!

  Graag heten we je welkom en maken je wegwijs benedendeks.

  Zodra iedereen gearriveerd is, doen we een voorstelrondje en vertellen we je een aantal belangrijke zaken, ook heffen we het glas om te proosten op een mooie reis!

  Zaterdag & zondag

  Na een lekker uitgebreid paas ontbijt, bespreken we het plan voor de dag en verzamelen we aan dek, waar onze matroos je de belangrijkste zaken  rondom het zeilen uitlegt.

  Zodra alles duidelijk is, worden de taken verdeeld en beginnen we aan onze tocht!

  Olaf staat aan het roer, iedereen die meer wil weten over bijvoorbeeld: De route, het navigeren of het prachtige gebied waardoor we varen is tijdens het zeilen welkom op het achterdek!

  Altijd zelf al eens willen sturen? Ook dat kan natuurlijk, aarzel niet om het Olaf te vragen!

  De Waterwolf heeft een prachtige deksalon aan boord, dus als je je even terug wil trekken maar wel wil kunnen genieten van het uitzicht, is dit de ideale plek!

  Kies bijvoorbeeld een boek of spelletje uit onze boord bibliotheek, ook leent de deksalon zich uitstekend voor een dutje, goed gesprek of een kopje koffie met iets lekkers!

  ’s Middags serveert Nicci een lekkere & gezonde lunch, wellicht tijdens het varen maar doet de kans zich voor dan maken we ook graag een stop op weg naar het eind doel van de dag!

  Dus een heerlijke zelfgemaakte soep in de haven van een van de pittoreske stadjes, waarna er nog even tijd is om zo’n leuke plek te  kunnen verkennen, ook vertellen we je graag onze persoonlijke favorieten, zoals: lokale bezienswaardigheden en waar je het lekkerste visje kunt eten.

  Afhankelijk van het plan, zeilen we naar onze eind bestemming, na het aanleggen is het tijd voor een lekker borrelhapje met elkaar voor wie wil, liggen we in een leuke haven of op een eiland? Dan is dit de uitgelezen kans om de omgeving te verkennen.

  We dineren ’s avonds samen aan boord, ook dit wordt verzorgd door Nicci, hulp in de keuken is altijd welkom, voor wie van koken en lekker eten houdt, of voor wie het gewoon gezellig vindt om mee te helpen in de kombuis.

  Maandag

  Vandaag sluiten we de reis af, we zullen op weg terug gaan naar Enkhuizen, waar we rond 17.00 uur ontschepen.

  Je kunt er zeker van zijn, dat we tegen maandag, heel wat leuke & bijzondere dingen gedaan hebben, dat er de nodige zeil-uren zijn gemaakt, dat je de beste routes gezeild hebt en hopelijk kun je weer wat afvinken op je bucketlist!

  Misschien wel het droogvallen? Dat we zeker doen als de kans zich voordoet, of was het de zeehonden spotten? Zelf sturen? Wellicht hebben we dat eiland bezocht waar je nog nooit bent geweest of juist dierbare herinneringen aan hebt?

  In ieder geval ben je er bij ons aan boord van verzekerd, dat we met veel plezier, het onderste uit de kan hebben gehaald om zo samen met jou, een succes te maken van deze eerste reis van het seizoen! Ook voor ons iedere keer weer, een bijzondere ervaring!

 • Eten & drinken
  ontbijt.jpg

  Van zeilen en de buitenlucht krijg je gezonde trek. Dat weten onze scheepskoks als geen ander. Hij of zij zorgt voor een stevig ontbijt, een smakelijke lunch, tussendoortjes en een uitgebreid diner.

  • Ontbijt
   Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten, broodjes, een eitje, vleeswaren, kaas, zoet beleg, koffie, thee en melk
  • Lunch
   De lunch is hetzelfde als het ontbijt, aangevuld met iets extra’s zoals een soepje of een salade. Aan boord is fruit aanwezig.
  • Tussendoor: wordt thee en koffie geserveerd. Met koekje.
  • Avondeten
   'savonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

  Drinken
  Er is de hele dag koffie en thee beschikbaar. Het water uit de kraan is hetzelfde als thuis dus prima drinkbaar. Overige dranken zoals wijn, bier, frisdrank en mineraalwater zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. 

  Dieetwensen
  Als je specifieke dieetwensen hebt, meld dit dan tijdig bij je boeking. Er zal worden geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ben je veganist dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is aan boord niet mogelijk volledig veganistisch te koken.

   

  Lees meer
 • Hutindeling

  Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

  Wil je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

 • Bereikbaarheid
  • Met het openbaar vervoer
   De haven van Harlingen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
  • Met de auto
   Indien je met de auto reist zijn er in Harlingen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
  Lees meer
 • Facebook

  Bekijk het laatste nieuws over de Waterwolf op facebook 

  Lees meer

Boekingsopties

Helaas, deze zeilcruise is al volgeboekt.