Zwolle via het water

Reisverslag

Zwolle via het water

Zwolle (via het water) veel mooier dan gedacht

Zwolle (via het water) veel mooier dan gedacht

Op de dag dat wij gingen varen voor het programma Varen & Zo waren de weersomstandigheden ideaal. Met zijn vieren, pa, ma en beide zonen, tuften wij in onze sloep genaamd Que Mas vanuit Belt-Schutsloot via het Zwartewater richting Zwolle.

Prachtige vergezichten, breed vaarwater, weinig scheepvaart en pittoreske boerderijen gelegen aan slingerende dijken, maken deze tocht tot één van de mooiste in de IJsseldelta. Midden in de binnenstad van Zwolle zijn zeer ruime passantenligplaatsen aangelegd bij het Maagjesbolwerk. Het centrum is vanaf het Maagjesbolwerk op loopafstand bereikbaar. Wij profiteerden hiervan door bij de VVV een GPS speurtocht te reserveren voor de jongens.

Tijdens de speurtocht het Geheim van Graaf Sassendonk beklommen de jongens onder andere de plaatselijke toren genaamd de Peperbus en waren er allerlei opdrachten om uit te voeren.

Wij konden ondertussen genieten van een heerlijke lunch bij Librije’s Zusje. Daar vernamen wij dat het zelfs mogelijk is om bij hen een sloep te huren inclusief een zeer goed gevulde picknickmand. Wij voeren echter met onze eigen sloep via de stadsgrachten door het historische centrum van Zwolle. Hierbij kwamen wij langs prachtig aangelegde tuinen en parken. Via de Schuttervaerhaven en de Achtergracht bereikten wij de monding van het Zwartewater voor de terugtocht. Een terugtocht die wij ook via de IJssel hadden kunnen maken.

Familie Sollie

Bootverhuurders in Overijssel

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!