Reisverslag Heeg-Joure

Varen in Friesland

Reisverslag Heeg-Joure

Heeg-Joure

Heeg-Joure

We vertrekken uit Heeg de reis gaat naar Joure. Daar is het doel een bezoekje aan het zwembad met de kinderen. De dames zijn toe aan een dag shoppen en dat kan prima in Joure.

Onderweg

Al snel ligt Heeg weer achter ons. De variatie van een vaarvakantie spreekt ons zeer aan. Elke tocht heeft weer wat nieuws te bieden. Het kleine Tjotterje heeft de aandacht van de kinderen zo'n bootje willen ze ook wel.

Ook bij de drukste brug van Friesland, de Jelteslootbrug, is een aquaduct in aanbouw. Bij het ingaan van de Janesloot is het raadzaam om de boeien goed te volgen het is er erg ondiep. We vermaken ons met de jongeren die er prima in slagen hun zeilboot weer vlot te krijgen.

Joure

Het tochtje naar Joure is erg leuk. We passeren de keersluis die meestal open staat. In de jachthaven is een goede eetgelegenheid in de orangerie waar ook kinderen zeer welkom zijn. De kinderen kleuren tevreden en wij genieten van ons diner.

Bezoekers met een fiets aan boord kunnen in de omgeving mooie tochtjes maken. Wij hebben geen vervoer naar het zwembad maar krijgen de beschikking over de auto van de plaatselijke rijschoolhouder. Het vertrouwen is groot, waar krijg je nu zomaar van een 'vreemde' een auto te leen!

We doen naar tevredenheid inkopen in het centrum. De winkelstraat is op loopafstand van de jachthaven dus dat is een meevaller. We nemen een paar pizza's mee naar de boot. Smullen maar! Jakkes de vakantie zit er bijna op. Morgen de laatste tocht terug naar Wartena.

Meer reisverslagen

Vertrouwde HISWA bootverhuurders

Boot huren zonder vaarbewijs, geen reserveringskosten én alle boten goed verzekerd!